Способи вилучення пектинів з рослинної сировини - Житнецький, Ігор Володимирович; Сухенко, Юрій Григорович; Бородіна, В. М.; Сухенко, Владислав Юрійович (My University, 2012)
Пектини — біополімери, що входять до складу клітинних стінок, між клітинних тканин, цитоплазми рослинних клітин, складаючи до 52 % клітинної маси. Пектин — один із найпоширеніших полісахаридів, що має багато корисних властивостей. Він нормалізує кількість холестерину, підвищує стійкість організму до алергії, допомагає у відновленні слизової оболонки дихальних і травних шляхів після подразнення та запальних процесів. Pectin biopolymers included in the composition of cell walls, between cell tissues, the cytoplasm of plant cells, making up 52% of cell mass. Pectin is one of the most common polysaccharides, has many useful properties. It normalizes the amount of cholesterol that increases the body's resistance to allergies, helps to restore the mucous membranes of the respiratory and digestive tracts after irritation and inflammation.
Keywords: коагуляція; рослинна сировина; пектин; полісахариди; розчинність; в’язкість; coagulation; plant material; pectin; polysaccharides; solubility; viscosity; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв