Житнецький, Ігор ВолодимировичСухенко, Юрій ГригоровичБородіна, В. М.Сухенко, Владислав Юрійович2015-06-232015-06-232012Способи вилучення пектинів з рослинної сировини / І. В. Житнецький, Ю. Г. Сухенко, В. М. Бородіна, В. Ю. Сухенко // Удосконалення процесів і обладнання - запорука інноваційного розвитку харчової промисловості : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 10-11 квітня 2012 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2012. – С. 89-90.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21330Пектини — біополімери, що входять до складу клітинних стінок, між клітинних тканин, цитоплазми рослинних клітин, складаючи до 52 % клітинної маси. Пектин — один із найпоширеніших полісахаридів, що має багато корисних властивостей. Він нормалізує кількість холестерину, підвищує стійкість організму до алергії, допомагає у відновленні слизової оболонки дихальних і травних шляхів після подразнення та запальних процесів. Pectin biopolymers included in the composition of cell walls, between cell tissues, the cytoplasm of plant cells, making up 52% of cell mass. Pectin is one of the most common polysaccharides, has many useful properties. It normalizes the amount of cholesterol that increases the body's resistance to allergies, helps to restore the mucous membranes of the respiratory and digestive tracts after irritation and inflammation.коагуляціярослинна сировинапектинполісахаридирозчинністьв’язкістьcoagulationplant materialpectinpolysaccharidessolubilityviscosityкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвСпособи вилучення пектинів з рослинної сировини