Повітряна картопля ячнево-молочно-яблучна (Патент на корисну модель № 56243) - Ковбаса, Володимир Миколайович; Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович (My University, 2011)
Винахід відноситься до харчової промисловості, а саме до харчоконцентратної промисловості. Він може бути використаний для виробництва екструзійного картоплепродукту з сухого картопляного пюре, і відрізняється тим, що як добавка використовується ячнева крупа, сухе молоко та яблучний порошок, для покращення харчової цінності та органолептичних показників. The invention relates to food industry, namely to food-concentrate industry. It can be used for production of extruded product containing dry potato puree, difference is use of barley, dry milk and apple powder for improve the nutritional value and organoleptic indicators.
Keywords: яблучний порошок; харчоконцентратна промисловість; екструдовані продукти; сухе картопляне пюре; поліпшення харчової цінності; apple powder; food-concentrate industry; extruded products; dry potato puree; improve the nutritional value; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра харчової хімії; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів