Контролінг як концепція досягнення емерджентності - Говорушко, Тамара Андріївна; Кроніковський, Дмитро Олегович (My University, 2013)
В статті розглянуто сутність функціонування контролінгу в якості системи підвищення ефективності системи менеджменту підприємства, хронологічну послідовність концептуальних підходів щодо місця системи контролінгу в управлінському апараті. На основі проаналізованих наукових доробок виокремлено нову концепцію, що задовольняє сучасному управлінському підходу. The article considers the nature of the operation of controlling system to enhance the functioning of the system of enterprise management. We consider the chronological sequence of conceptual approaches of the place of controlling in the administrative apparatus. After analyzing of scientific works we allocated a new concept, which satisfied the modern management approach.
Keywords: координація в управлінні; концепції контролінгу; контролінг; емерджентність; concepts of controlling; controlling; emergent; coordination in managment; кафедра фінансів; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка