Стеценко, Наталія ОлександрівнаСімахіна, Галина Олександрівна2020-01-312020-01-312019Стеценко, Н. Сучасні тенденції використання мінеральних вод для створення напоїв оздоровчого призначення / Н. Стеценко, Г. Сімахіна // Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водо підготовки : матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Київ, 14-15 листопада 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 121-122.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30573Корисність і лікувальні властивості мінеральних вод обумовлюються вмістом у них солей, що знаходяться в іонізованому стані, газовим складом, підвищеним вмістом біологічно активних речовин (бром, йод, залізо, миш'як, органічні речовини). Самими значущими вимогами для основи напою можна вважати рівень мінералізації, основний іонний склад, вміст специфічних компонентів, у тому числі мікроелементів. Розширення асортименту безалкогольних напоїв оздоровчого призначення із застосуванням природних мінеральних вод дозволить покращити мікронутрієнтний харчовий статус населення країни.otherмінеральні водиоздоровчий напійекстрактинатуральні сокишорлішорлиmineral watershealthy drinkextractsnatural juicesshorleyкафедра технології оздоровчих продуктівСучасні тенденції використання мінеральних вод для створення напоїв оздоровчого призначенняThesis