Антикризове управління в АПК в умовах глобалізації - Тур, Олеся Василівна; Крисанов, Дмитро Федосійович (My University, 2013)
У статті проаналізовано вплив глобалізаційних процесів на розвиток вітчизняного АПК, що супроводжується виникненням нових викликів, посиленням загроз і небезпек для аграрного сектору економіки та продовольчої незалежності країни. Систематизовано чинники, які спонукають до загострення кризових явищ на макро- і мінірівні, а також сучасні антикризові методи їх мінімізації, нейтралізації і подолання та зниження ймовірності повторення у майбутньому. Обґрунтовано пропозиції, реалізація яких сприятиме посиленню ролі держави у протидії кризовим явищам, і підвищенню значення антикризового управління в унеможливленні банкрутства та забезпеченні стабільного функціонування підприємств агропродовольчого комплексу. The article analyzes the impact of globalization on the development of domestic agriculture, which is accompanied by new challenges, increased threats and risks for the agricultural sector and food independence. Systematized factors that lead to the aggravation of the crisis at the macro and minirivni and modern methods of minimizing the crisis, neutralize and overcome and reduce the chance of recurrence in the future. Suggestions, implementation of which will contribute to strengthening the state's role in combating the crisis, and increase the value of crisis management in preventing bankruptcy and ensuring the stable functioning of the agroindustrial complex enterprises.
Keywords: crisis management; банкрутство; кризові явища; антикризові заходи; кафедра економіки праці та менеджменту