Удосконалення технології бальзамів антиоксидантного та протимікробного спрямування - Чепель, Наталія Василівна (My University, 2011)
Наведено комплекс досліджень для удосконалення технології бальзамів антиоксидантної та протимікробної дії на основі лікарських трав. Запропонований спосіб передбачає складання композиції лікарських трав заданого фармакологічного спрямування, одержання екстрактивної та ароматичної складових бальзаму із застосуванням симплекс-методу математичного моделювання. Diverse studies on the development of a method of a balm receipt of antioxidant and antimicrobial effect are presented, that provided creation of a herbs composition with a set pharmacological direction, obtaining extract and aromatic constituents of the balsam using simplex method of mathematical modeling.
Keywords: композиції лікарських трав; herb composition; бальзам; антиоксидантна дія; протимікробна дія; balm; antioxidant effect; antimicrobial effect; кафедра технології молока і молочних продуктів