Визначення органолептичних характеристик соусів на основі вторинних водних біоресурсів - Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2023)
В лабораторних умовах було розроблено соус з попередньо оброблених кісток та луски товстолобика, панцировмісної сировини раків, моркви, цибулі, селери, спецій та прянощів. Отриманий соус відрізняється високими органолептичними та фізикохімічними показниками за рахунок глутамінової та аспарагінової кислот, гармонійного після смаку та ноти морепродуктів. In laboratory conditions, a sauce was developed from pre-processed bones and scales of carp, shell-containing raw materials of crayfish, carrots, onions, celery, spices and herbs. The resulting sauce has high organoleptic and physicochemical indicators due to glutamic and aspartic acids, a harmonious aftertaste and a note of seafood.
Keywords: cоуси; вторинні водні біоресурси; панцери креветок; рибні кістки; sauce; secondary aquatic bioresources; shrimp shells; fish bones; кафедра технології консервування