Анісімова, Варвара ВолодимирівнаПащенко, Богдан Сергійович2024-03-252024-03-252022Анісімова, В. Основні проблеми впровадження Lean-виробництва на харчових підприємствах / В. Анісімова, Б. Пащенко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 88 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень – травень 2022 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 1. – С. 75https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42250У матеріалі розглянуто, що в контексті сучасного розвитку існує 4 області проблем, з якими стикаються харчові підприємства при впровадженні принципів Lean-виробництва. В основі ефективного впровадження вказаної методології на підприємстві лежить філософія, яка передбачає глибоку і усесторонню культурну трансформацію, зокрема у мислені персоналу. Доведення цілей до кожного робітника активізує людей до виконання роботи і спонукання до відповідальності, а також створення цінності виробництва.The article considers that in the context of modern development, there are 4 areas of problems faced by food enterprises when implementing the principles of Lean production. The effective implementation of this methodology at an enterprise is based on a philosophy that involves a deep and comprehensive cultural transformation, in particular in the mindset of the staff. Communicating goals to each employee activates people to perform their work and encourage them to take responsibility and create value.ukкафедра експертизи харчових продуктівосновні проблеми впровадженняLean-виробництво харчової продукціїхарчові підприємстваопераційне вдосконаленняmain implementation challengesLean food productionfood enterprisesoperational improvementОсновні проблеми впровадження Lean-виробництва на харчових підприємствахAbstracthttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061