Вивчення взаємодії насіння льону з різними рідинами - Стеценко, Наталія Олександрівна; Краєвська, Світлана Петрівна; Землінська, Марія Дмитрівна (My University, 2014)
Насіння льону найбільш повно може відновлюватись за рахунок набухання у воді, температура якої 80 0С. Підготовлене запропонованим способом насіння льону можна використовувати в якості функціонального інгредієнту при виробництві хлібобулочних виробів, кисломолочних продуктів, соусів, салатів тощо. Flax seeds can full recover by swelling in 80 0C temperature water. Flax seeds, prepared proposed method, can be used as a functional ingredient in the bakery products, dairy products, sauces, salads etc.
Keywords: насіння льону; функціональний інгредієнт; набухання; граничний ступінь набухання; flax seeds; functional ingredient; swelling; maximum degree of swelling; кафедра технології оздоровчих продуктів