Омельчук, Євген ОлександровичЛапська, Ю. Ю.2012-12-262012-12-262012Омельчук, Є. О. Дослідження процесу виділення ферментів целюлолітичного комплексу з культуральної рідини мікроміцета Aspergillus sp. 262 / Є. О. Омельчук, Ю. Ю. Лапська // Ukrainian food journal. - 2012. - № 2. - С. 27-30.2304-974Xhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5047Проведені експериментальні дослідження одержання комплексного ферментного препарату целюлолітичної дії з культуральної рідини міцеліального гриба Aspergillus sp. 262. Встановлено, що ефективним способом виділення та часткової очистки целюлолітичних ферментних препаратів є дробне осадження сульфатом амонію. The experimental researches of complex enzymic preparation with cellulolytic action receiving from the cultural medium of mycelial mushroom Aspergillus sp. 262 was held. It is shown that the effective method of selection and partial cleaning of cellulolytic enzymic preparations is the fractional precipitation with ammonium sulfate.uk-UKцелюлолітичні ферментиcellulolytic enzymesAspergillus sp. 262дробне осадженняthe fractional precipitationкафедра біотехнології і мікробіологіїДослідження процесу виділення ферментів целюлолітичного комплексу з культуральної рідини мікроміцета Aspergillus sp. 262Article