Ничик, Оксана ВасилівнаШтангеєва, Надія ІванівнаНосенко, Володимир Єрофійович2012-11-092012-11-092001Ничик, О. В. Дослідження способів очищення напівпродуктів цукрового виробництва з метою отримання інвертних сиропів / О. В. Ничик, Н. І. Штангеєва, В. Є. Носенко // Наукові праці УДУХТ. - 2001. - № 10. - С. 19.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3592Робота присвячена розробці способів отримання рідкого інвертного сиропу з цукровмісних продуктів за допомогою кислотного та ферментативного гідролізу. В такому сиропі містяться вуглеводи, амінокислоти, мінеральні речовини та вітаміни. Основою для одержання сиропу є розчини жовтого цукру, які перед інверсією необхідно очистити від барвних речовин, речовин колоїдної дисперсності та солей кальцію, які погіршують якість готової продукції. Досліджено різні способи очищення – за допомогою моноамонійфосфату, коагулянту «Полвак» різних модифікацій та сульфату цинку.The work is devoted to the production of liquid invert syrup of sugar products using acid and enzymatic hydrolysis. In this syrup contains carbohydrates, amino acids, minerals and vitamins. The basis for obtaining solutions yellow syrup is sugar that before inversion must be cleaned of coloring substances, substances colloidal dispersion and calcium salts that degrade the quality of the finished product. Different cleaning methods - using monoammonium, coagulant "POLVAK" various modifications and zinc sulfate.otherінвертний сиропsyrupцукровмісний розчингідролізочищеннякафедра фізикиsugar-solutionhydrolysispurificationкафедра екологічної безпеки та охорони працікафедра технології цукру і підготовки водиДослідження способів очищення напівпродуктів цукрового виробництва з метою отримання інвертних сиропівArticle