Арсеньєва, Лариса ЮріївнаПасічний, Василь МиколайовичПушкарьова, Ярослава МиколаївнаКалініченко, Ася Олександрівна2015-03-252015-03-252015Використання «електронного носу» із штучними нейронними мережами в аналізі ковбасних виробів / Л. Ю. Арсеньева, В. М. Пасічний, Я. М. Пушкарьова, А. О. Калініченко // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої міжнародної науково-технічної конференції, 24 — 25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 26-27.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19833«Електронний ніс» - це аналізатор парів на основі матриці різноманітних сенсорів, що імітують роботу органу нюху людини. Мультисенсорна система включає три рівня: рецепторний (сенсори), обмінний та інтерпретаційний (алгоритми обробки багатовимірних даних). "Electronic nose" - a vapor analyzer based on a matrix of different sensors that mimic the human olfactory organ work. Multi-sensory system includes three levels: receptor (sensors), exchange and interpretive (multivariate data processing algorithms).otherнейронні мережіковбасні виробиелектронний нісneural networkssausageselectronic noseкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівВикористання «електронного носу» із штучними нейронними мережами в аналізі ковбасних виробівOther