Вплив фенольних сполук на мікроводорость Chlorella vulgaris - Батіщева, Галина Сергіївна; Котинський, Андрій Валерійович; Поліщук, Олександр Васильович (My University, 2014)
Досліджені фенольні сполуки пригнічують функціонування фотосинтетичного апарату мікроводорості Chlorella vulgaris AsLil, знижуючи максимальний потенційний квантовий вихід змінної флуоресценції хлорофілу (Fv/Fm), фотохімічне гасіння флуоресценції хлорофілу (qP) та ефективний квантовий вихід фотосистеми II (Фрзп). Investigated phenolic compounds inhibit the functioning of the photosynthetic apparatus of microalgae Chlorella vulgaris AsLil, reducing the maximum potential quantum yield of variable chlorophyll fluorescence (Fv / Fm), photochemical quenching of chlorophyll fluorescence (qP) and effective quantum yield of photosystem II (Frzp).
Keywords: Chlorella vulgaris; мікроводорость; фенольні сполуки; phenolic compounds; microalgae; кафедра екології та екоменеджменту