Перепелиця, Олександр Петрович2012-09-202012-09-202004Перепелиця, О. П. Фізико-хімічні властивості, одержання, застосування, біологічна роль хімічних елементів / О. П. Перепелиця // Екохімія та ендоекологія елементів : довідник із екологічного захисту. – Київ : НУХТ, Екохім. – 2004. – С. 9–37.966-612-012-7https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2834У довіднику наведені дані про ізотопи елемента, автора його відкриття, вміст у земній корі, природні мінерали, фізико-хімічні константи, фізичні і хімічні властивості, методи одержання простих речовин, галузі застосування, джерела застосування, вплив на довкілля, біологічну роль і міру токсичності. Описані різні металовмісні матеріали, в тому числі сплави, їх склад, призначення і забруднюючий вплив на харчові продукти. Повідомляється про хімічний склад їжі, вплив найважливіших хімічних елементів на організм людини через харчові продукти і воду, описані глобальні проблеми екології. У книзі розглянуті проблеми екологічної рівноваги, радіоактивних забруднень і охорони здоров’я людини. Розрахований на працівників громадських організацій екологічного, хімічного, медичного, біологічного і харчового напрямів, учнів старших класів шкіл і ліцеїв, вступників до навчальних закладів, учителів шкіл, студентів технікумів і вузів, медпрацівників, працівників установ громадського харчування, харчової, сільськогосподарської, металургійної та хімічної промисловостей, широкого кола читачів.otherхарчова промисловістьфізико-хімічні константифізичні та хімічні властивостіметоди одержання простих речовингалузі застосуванняекологічні проблемипищевая промышленностьфизические и химические свойстваметоды получения простых веществfood industryphysical and chemical propertiesmethods of preparation of simpl substancesbreanches of usingecological problemsкафедра харчової хіміїЕкохімія та ендоекологія елементівArticle