Давиденко, Валерія ГригорівнаІвчук, Надія Павлівна2020-07-012020-07-012020Давиденко, В. Морозиво на основі безлактозного молока з імбиром та солодовим екстрактом / В. Давиденко, Н. Івчук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2-3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 22.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31727Метою дослідження є удосконалення рецептури морозива на основі безлактозного молока з використанням імбиру та солодового екстракту. Використовуючи методику конструювання харчових продуктів за хімічним складом компонентів рецептури, було встановлено, що кількість пюре з кореневища імбиру та солодового екстракту в рецептурі безлактозного морозива функціонального призначення має складати по 16% кожного з цих компонентів.The aim of the study is to improve the formulation of ice cream based on lactose-free milk using ginger and malt extract.Using the method of designing food products by chemical composition of the components of the recipe, it was found that the amount of puree of ginger rhizome and malt extract in the recipe of lactose-free ice cream for functional purposes should be 16% of each of these components.otherморозивомолоко безлактознеімбирсолодовий екстрактice creamlactose-free milkgingermalt extractкафедра технології оздоровчих продуктівМорозиво на основі безлактозного молока з імбиром та солодовим екстрактомThesis