Божко, Наталія ВолодимирівнаПасічний, Василь МиколайовичТищенко, Василь ІвановичПопова, Єлизавета Сергіївна2020-06-162020-06-162020Патент на винахід № 121254 UA, МПК A23L 13/40 (2016.01). М’ясовмісний хліб «Єлизаветинський» / Божко Н. В., Пасічний В. М., Тищенко В. І., Попова Є. С. ; патентовласник Сумський національний аграрний університет. – № а201803072 ; заявл. 26.03.2018 ; опубл. 27.04.2020, Бюл. № 8.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31407Винахід стосується м'ясовмісного хліба, який містить шпик боковий, борошно пшеничне, м'ясо качки мускусної, фарш товстолобика, суху молочну сироватку, препарат Апроред, клітковину рослинну Фібра 110, меланж сухий. В основу винаходу поставлена задача розробки м'ясовмісного хліба з використанням додаткових джерел білків тваринного походження, а саме м'яса мускусної качки та рибної сировини, які забезпечували б одержання нового виробу зі збалансованим складом поживних речовин. The invention relates to meat-containing bread, which contains lard, wheat flour, musk duck meat, minced silver carp, dry whey, Aprored, vegetable fiber Fibra 110, dry melange. The invention is based on the problem of developing meat-containing bread using additional sources of animal protein, namely musk duck meat and fish raw materials, which would provide a new product with a balanced composition of nutrients.duck meatм'ясо качкитовстолобикрослинна клітковинам’ясовмісний хлібsilver carpvegetable fibermeat-containing breadкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівМ’ясовмісний хліб «Єлизаветинський» (Патент на винахід № 121254)Technical Report