Дослідження впливу механічних елементів обладнання на параметри пивних заторів - Верба, Людмила Володимирівна; Романова, Зоряна Миколаївна (My University, 2004)
Пивні затори — полідисперсна система, де відбувається переведення нерозчинних сполук в розчині під дією ферментів. До нерозчинних відносять крохмаль, частки високомолекулярних сполук, які після фільтрування можуть залишатися у дробині, тому їх необхідно перевести в розчинні, тобто в екстракт. Beer congestion - polydisperse system, where the transfer of insoluble compounds in solution under the action of enzymes. To include insoluble starch particles macromolecular compounds that may remain after filtering in grains, so they must be translated into soluble, ie extract.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; ферменти; дробина; екстракт; сусло; затор; mash; enzymes; grains; ekstrakt; wort