Ряжанка – українська простокваша - Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна (My University, 2010)
В статті представлено, визначення ряжанки та асортиментний ряд даного виду продукту згідно нормативної документації, що діє в Україні. Наведено технологічні схеми виготовлення ряжанки термостатним та резервуарним способами. Описані основні технологічні операції та вимоги до якості: органолептичних, фізико-хімічних та мікробіологічних показників ряжанки. Ryazhanka (fermented bake milk) definition and its range of product in accordance with the current Ukrainian regulatory documentations are presented in the article. It also contains process charts of ryazhanka production with both thermostatic and tank method. One presented the main technological operations and quality requirements in terms of organoleptic, physical and chemical, and microbiological features of ryazhanka.
Keywords: ряжанка; кисломолочний продукт; сквашування; пряжене молоко; fermented milk product; ripening; baked milk; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів