Вплив пандемії COVID-19 на міжнародний туризм та його відновлення - Ємчук, Тетяна Володимирівна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Підгірна, Валентина Никофорівна (My University, 2024)
Стаття досліджує глибокий негативний вплив пандемії на глобальний туристичний сектор. Вона аналізує масштабні зниження кількості міжнародних подорожей, закриття кордонів і припинення авіасполучень, що призвело до кризи у сфері гостинності та туристичних послуг. У статті детально розглядаються зміни в туристичному секторі під час пандемії та їх вплив на поведінку туристів і управління туризмом. Зокрема, автори аналізують зниження попиту на міжнародні подорожі, зміщення туристичних уподобань на користь внутрішнього туризму та зростання інтересу до віддалених, малолюдних напрямків, які забезпечують більшу безпеку. Важливою складовою дослідження є оцінка того, як пандемія прискорила впровадження цифрових технологій у туристичній галузі, зокрема безконтактних послуг, онлайн-бронювання та віртуальних турів. Окрему увагу приділено прогнозам щодо майбутнього відновлення туризму, зокрема поступовому зростанню попиту на подорожі та змінам у поведінці туристів. The article explores the profound negative impact of the pandemic on the global tourism sector. It analyzes the large-scale decline in the number of international travel, the closure of borders and the suspension of air services, which led to a crisis in the field of hospitality and tourist services. The article examines in detail changes in the tourism sector during the pandemic and their impact on tourist behavior and tourism management. In particular, the authors analyze the decline in demand for international travel, the shift in tourist preferences in favor of domestic tourism, and the growing interest in remote, uncrowded destinations that provide greater safety. An important component of the study is an assessment of how the pandemic has accelerated the adoption of digital technologies in the tourism industry, in particular contactless services, online booking and virtual tours. Special attention is paid to forecasts regarding the future recovery of tourism, in particular, the gradual increase in the demand for travel and changes in the behavior of tourists.
Keywords: кафедра готельно-ресторанної справи; міжнародний туризм; економічний вплив; стратегії відновлення; COVID-19; COVID-19; international tourism; industry recovery; economic impact; recovery strategies