Онофрійчук, Оксана СергіївнаКуркчі, Ангеліна ВолодимирівнаКохан, Олена Олександрівна2021-04-192021-04-192021Онофрійчук, О. С. Показник активності води для прогнозування поведінки помадних цукерок на основі різного вуглеводного складу під час їх зберігання / О. С. Онофрійчук, А. В. Куркчі, О. О. Кохан // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – C. 129.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33456У тезі показані результати досліджень, присвячених визначення впливу показника активності води на поведінку помадних цукерок на основі різного вуглеводного складу при зберіганні. Проаналізовано переваги використання таких цукрів як глюкоза, лактоза, тагатоза, фруктоза та харчове волокно полідекстрозу на сповільнення процесу десорбції неглазурованих помадних цукерок.The thesis shows the results of research on the determination of water activity on the behavior of fondant candies based on different carbohydrate composition during storage. The advantages of using sugars such as glucose, lactose, tagatose, fructose and dietary fiber polydextrose to slow down the desorption of unglazed fondant sweets are analyzed.активність водидесорбціяпомадні цукеркивільна та зв’язана вологарівноважний стан вологиwater activitydesorptionfondant sweetsfree and bound moistureequilibrium state of moistureкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПоказник активності води для прогнозування поведінки помадних цукерок на основі різного вуглеводного складу під час їх зберіганняThesis