Примачик, Євгенія АнатоліївнаСтеценко, Наталія Олександрівна2014-06-252014-06-252014Примачик, Є. А. Розроблення технології печінкового паштету, збагаченого харчовими волокнами гарбуза і топінамбура / Є. А. Примачик, Н. О. Стеценко // Актуальні питання технічних і математичних наук у XXI столітті : збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, 15 квітня 2014 р. – Київ : Центр Науково-Практичних Студій, 2014. – С. 32–36.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15605Запропоновано спосіб виробництва печінкового паштету, збагаченого порошками гарбуза та топінамбура. Аналіз біохімічного складу нового паштету показав, що він має високу харчову і біологічну цінність, а завдяки пребіотичним властивостям інуліну може бути віднесений до категорії продуктів оздоровчого призначення. Предложен способ производства печеночного паштета, обогащенного порошками тыквы и топинамбура. It was proposed a method of manufacturing liver pate enriched powder pumpkin and Jerusalem artichoke. Analysis of the biochemical composition of the new paste showed that it has high nutritional and biological value, due to the properties of prebiotic inulin can be classified as products for health improvement.uk-UKпечінковий паштетгарбузтопінамбурфункціональний харчовий продуктliver patepumpkinJerusalem artichokefunctional foodкафедра технології оздоровчих продуктівРозроблення технології печінкового паштету, збагаченого харчовими волокнами гарбуза і топінамбураArticle