Розроблення технології печінкового паштету, збагаченого харчовими волокнами гарбуза і топінамбура - Примачик, Євгенія Анатоліївна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2014)
Запропоновано спосіб виробництва печінкового паштету, збагаченого порошками гарбуза та топінамбура. Аналіз біохімічного складу нового паштету показав, що він має високу харчову і біологічну цінність, а завдяки пребіотичним властивостям інуліну може бути віднесений до категорії продуктів оздоровчого призначення. Предложен способ производства печеночного паштета, обогащенного порошками тыквы и топинамбура. It was proposed a method of manufacturing liver pate enriched powder pumpkin and Jerusalem artichoke. Analysis of the biochemical composition of the new paste showed that it has high nutritional and biological value, due to the properties of prebiotic inulin can be classified as products for health improvement.
Keywords: печінковий паштет; гарбуз; топінамбур; функціональний харчовий продукт; liver pate; pumpkin; Jerusalem artichoke; functional food; кафедра технології оздоровчих продуктів