Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаОвсяник, Анна Ігорівна2021-12-022021-12-022021Стукальська, Н. М. Інноваційні технології чіа-пудингів для харчування веганів в закладах ресторанного господарства / Н. М. Стукальська, А. І. Овсяник // Інтернаука. – 2021. – № 7 (107). – С. 75–82.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36696Стаття присвячена розробці інноваційних технологій десертної групи пудингів для веганів оздоровчого призначення. Проаналізовано рослинну сировину та надано характеристику насіння чіа та мигдального молока, як перспективної сировини в харчуванні споживачів, які дотримуються правил ведичної кулінарії. Розроблено технологію приготування чіа-пудингу на молочній основні з використанням насіння чіа та манговим пюре. Досліджено органолептичні показники модельних композицій та на основі проведеного аналізу розроблено технологію приготування чіа-пудингу на мигдальному молоці з манговим пюре та підвищеним вмістом білку, харчових волокон, мінеральних речовин та вітамінів дотримуючись правил ведичної кулінарії. Побудовано профілограму якості чіа-пудингу.десертичіа-пудингбіологічна цінністьорганолептичні показники якостівеганствоведична кулінаріятехнологіяdessertschia puddingbiological valueorganoleptic quality indicatorstechnologyveganismvedic cookingкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїІнноваційні технології чіа-пудингів для харчування веганів в закладах ресторанного господарстваArticle