Ефективне застосування програми ImageJ для дослідження якісних показників харчових продуктів - Ткаченко, Таісія Павлівна; Петруша, Оксана Олександрівна (My University, 2023)
Розглянуто можливості програми ImageJ для оцінки якісних показників харчових продуктів. ImageJ - це програма з відкритим кодом для обробки та аналізу зображень, ефективна у багатьох сферах, включаючи харчову промисловість. Її функціонал можна розширювати для аналізу текстур, визначення пористості, домішок та їх вмісту, а також для мікробіологічних досліджень. Використання ImageJ є перспективним для покращення, пришвидшення та автоматизації досліджень харчових продуктів

The article considers the capabilities of the ImageJ program for assessing the quality indicators of food products. ImageJ is an open-source image processing and analysis program that is effective in many areas, including the food industry. Its functionality can be expanded to analyze textures, determine porosity, impurities and their content, as well as for microbiological studies. The use of ImageJ is promising for improving, accelerating, and automating food research
Keywords: ImageJ; прикладна програма; цифрове ображення; харчові продукти; показники якості; кафедра експертизи харчових продуктів; application program; digital image; quality parameters