Сучасне центрування транспортної системи та приводів екстракторів - Тимошенко, Антон Сергійович; Люлька, Дмитро Миколайович (My University, 2023)
Розроблено, апробовано і практично реалізовано центровку валів шнеків та приводів похилих дифузійних апаратів новим методом за допомогою спеціального пристрою на основі лазерного нівеліру. Центрування транспортної системи проводять з метою виявлення наявних неспіввісностей опорних підшипників в корпусі апарату відносно їх загальних осей. Загальною віссю вважається вісь, яка проходить через центри верхнього і нижнього виносних підшипників

The centering of screw shafts and drives of inclined diffusion devices was developed, tested and practically implemented using a new method using a special device based on a laser level. The centering of the transport system is carried out in order to identify existing misalignments of the support bearings in the body of the apparatus relative to their common axes. The common axis is the axis that passes through the centers of the upper and lower outrigger bearings
Keywords: дифузія; екстрагування; центрування; неспіввісність; diffusion; extraction; centering; unawareness; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування