Етносвідомість у світлі контрастивної лінгвістики (на матеріалі назв страв) - Яременко, Світлана Андріївна (My University, 2015)
Вивчення лексичних міжмовних паралелей, закономірностей їх виникнення, розвитку, вживання і етимології неможливо без вивчення історичного розвитку самих етносів, що сприяє глибшому розкриттю процесів, які визначають в своїй сукупності етногенез, етнічну історію та культуру кожної національної спільноти. Це сприяє подоланню кризових процесів в будь-якому суспільстві, а також уникненню непорозумінь і протиріч у міжетнічних стосунках.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; мовна поведінка; лінгвістика; речевое поведение; лингвистика; verbal behavior; linguistics