Ковальчук, Володимир ПетровичЧехун, Марина ГригорівнаОлійник, Світлана Іванівна2023-06-082023-06-082023Ковальчук, В. П. Розроблення і впровадження норм виробничих втрат зернового дистиляту і норм втрат спирту та готової продукції під час виробництва деяких видів алкогольних напоїв / В. П. Ковальчук, М. Г. Чехун, С. І. Олійник // Наукові праці ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод»: «Біотехнології продовольчих продуктів: проблеми і перспективи». – 2023. – С. 67–91https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40751Розроблення і впровадження науково-обгрунтованих норм виробничих втрат зернового дистиляту, спирту етилового під час виробництва алкогольних напоїв сприятимуть підвищенню ефективності роботи підприємств лікеро-горілчаної галузі та вдосконаленню механізму здійснення державного контролю за повнотою використання спирту етилового під час виробництва лікеро-горілчаної продукції, її зберіганні, переміщенні та транспортуванні. The development and implementation of scientifically based standards for production losses of grain distillate and ethyl alcohol during the production of alcoholic beverages will contribute to increasing the efficiency of the enterprises of the liquor and vodka industry and improving the mechanism of state control over the complete use of ethyl alcohol during the production of liquor and vodka products, its storage, movement and transportation.otherкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстванорми граничнодопустимих втратnorms of maximum permissible lossesдистилят зерновийgrain distillateгорілкаvodkaгорілка особливаspecial vodkaнапої лікеро-горілчаніliquor-vodka drinksлікеро-горілчане виробництвоliquor-vodka productionнапівфабрикатиsemi-finished productsводно-спиртова сумішwater-alcohol mixtureРозроблення і впровадження норм виробничих втрат зернового дистиляту і норм втрат спирту та готової продукції під час виробництва деяких видів алкогольних напоївArticle