Про чергове посилення боротьби матеріалізму з ідеалізмом - Яненко, Лариса Петрівна; Юрчук, Людмила Володимирівна (My University, 2024)
Сучасний етап світової кризи капіталізму суттєво впливає на морально-психологічний стан практично всього людства, призводить до багатьох перманентних криз у більшості країн, до кривавих воєнних конфліктів, до втрати впевненості у світле майбутнє тощо. В таких умовах знову почалася вікова боротьба матеріалізму з ідеалізмом через відсутність загально визнаної моделі Природи в свідомості більшості людей.

The current stage of the world crisis of capitalism significantly affects the moral and psychological state of almost all mankind, leads to many permanent crises in most countries, to bloody military conflicts, to loss of confidence in a bright future, etc. In such conditions, the age-old struggle between materialism and idealism began again due to the lack of a universally recognized model of Nature in the minds of most people.
Keywords: кафедра іноземних мов професійного спрямування; матеріалізм; ідеалізм; капіталізм; модель природи; ноосфера; materialism; idealism; capitalism; model of nature; noosphere