Управління собівартістю продукції на підприємствах хлібопекарської промисловості - Христофорова, Інна Володимирівна (My University, 2009)
Дисертація присвячена дослідженню основних теоретичних та практичних основ формування собівартості продукції та процесу управління нею на підприємствах хлібопекарської промисловості Донецького регіону. На основі статистичних даних була обґрунтована необхідність вдосконалення процесу управління цим показником саме на підприємствах вказаної галузі. The dissertation is devoted to the research of principal theoretical and practical bases of the formation of production price and of the process of its management at the enterprises of baking industry of Donetsk region. On the basis of the statistical data, the necessity to upgrade the process of management of this index was grounded on the enterprises of the mentioned field.
Keywords: собівартість продукції; процес управління собівартістю; калькулювання; система абсорпшен-костинг; система директ-костинг; точка беззбитковості; показник виробничого важеля; production price; process of cost price managemen; calculation; absorption-costing system; marginal income; general production spendings; index of the industrial lever