Скуйбіда, Валерія ВіталіївнаОнопрійчук, Олена ОлександрівнаГрек, Олена ВікторівнаТимчук, Алла Вікторівна2023-05-022023-05-022023-01-30Патент 152652 UA, МПК A23C 9/13 (2006.01) Спосіб виробництва ферментованого напою з комбінованим складом сировини / Скуйбіда В. В., Онопрійчук О. О., Грек О. В., Тимчук А. В. ; заявник Національний університет харчових технологій НУХТ. – № u 2022 01583 ; заявл. 17.05.2022 ; опубл. 29.03.2023, Бюл. № 13, 2023 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40543Спосіб виробництва ферментованого напою з комбінованим складом сировини включає нормалізацію молока, гомогенізацію, пастеризацію, охолодження до температури заквашування, заквашування, сквашування та охолодження. При цьому в процесі нормалізації вносять сироватково-рослинну суміш, яку отримують із бульби Cyperus esculentus та підсирної молочної сироватки. The method of producing a fermented drink with a combined composition of raw materials includes milk normalization, homogenization, pasteurization, cooling to the fermentation temperature, fermentation, fermentation and cooling. At the same time, in the process of normalization, a whey-plant mixture is added, which is obtained from the tuber of Cyperus esculentus and whey.otherмолочний напійmilk drinkферментаціяfermentationмолокоmilkбульби Cyperus esculentusCyperus esculentus tubersмолочна сироваткаmilk wheyкафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва ферментованого напою з комбінованим складом сировини (Патент на корисну модель № 152652)Technical Report