Плавання при порушеннях постави - Долиніна, Мила Милківна; Коляденко, Світлана Ананіївна (My University, 2022)
Кількість людей з захворюваннями опорно-рухового апарату з кожним роком значно збільшується. Кількість таких захворювань неухильно зростає, вони молодіють і ця тенденція, ймовірно, збережеться в найближчому майбутньому. Проблема порушень постави є однією з найактуальніших проблем сьогодення. Порушення постави призводять до серйозних захворювань хребта та внутрішніх органів, погіршення кровопостачання головного мозку і, як наслідок, до стомлюваності, зниження працездатності та навіть порушень фізичного та психічного розвитку. З огляду на це, кожна людина повинна прагнути до зміцнення свого здоров’я і усвідомлювати свою роль у житті суспільства.Тому в сучасному суспільстві виникає потреба в розвитку своїх фізичних здібностей за допомогою занять фізичними вправами. Плавання є унікальним видом фізичних вправ і відноситься до найбільш масових видів спорту. Воно є одним з найефективніших засобів зміцнення здоров'я і фізичного розвитку людини. The number of people with diseases of the musculoskeletal system increases significantly every year. The number of such diseases is steadily growing, they are getting younger and this trend is likely to continue in the near future. The problem of postural disorders is one of the most pressing problems today. Postural disorders lead to serious diseases of the spine and internal organs, impaired blood supply to the brain and, as a consequence, to fatigue, reduced efficiency and even impaired physical and mental development. With this in mind, everyone should strive to improve their health and realize their role in society. Therefore, in modern society there is a need to develop their physical abilities through exercise. Swimming is a unique type of exercise and is one of the most popular sports. It is one of the most effective means of promoting human health and physical development.
Keywords: студенти; плавання; students; swimming; кафедра фізичного виховання