Бобель (Зінченко), Інна МиколаївнаТерлецька, Віта Альбертівна2018-06-202018-06-202017Зінченко, І. М. Зміни білкових речовин грибів у процесі гідротермічного оброблення в технології грибних снеків / І. М. Зінченко, В. А. Терлецька // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2017. – Т. 23, № 2. — С. 166-174.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27660Стаття присвячена дослідженню впливу процесу гідротермічного оброблення і смакових добавок на зміни білкових речовин грибів глива звичайна та печериця двоспорова, а також їх грибних напівфабрикатів, які використовуються в розробленій технології снеків на основі їстівних грибів. Досліджено та науково обґрунтовані зміни масової частки білка і азотистих речовин, фракційного складу білка, кількісного і якісного амінокислотного складу. Отримані наукові результати можуть бути корисними і використані при розробленні технологій грибних харчових продуктів.uk-UKгрибигідротермічне обробленнябілокамінокислотакафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра технології консервуваннягрибыгидротермическая обработкабелокаминокислотаmushroomshydrothermal treatmentproteinamino acidЗміни білкових речовин грибів у процесі гідротермічного оброблення в технології грибних снеківArticle