Теоретичне обгрунтування параметрів фракційної розгонки ефірних олій - Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна (My University, 2009)
У статті запропоновано теоретичні підходи до розрахунку основних параметрів перероблення ефірних олій фракційною розгонкою на насадковій колоні ректифікаційної установки з метою отримання стабільних натуральних ароматизаторів для харчової промисловості. In this article we offer theoretical approaches to calculation of key parametres of processing of essence fractional by an acceleration on attachment to a column rectification installations for the purpose of reception stable natural ароматизаторов for the food-processing industry.
Keywords: ефірні олії; essential oils; бінарні системи; вакуумне фракціонування; тиск; температура; число теоретичних тарілок; флегмове число; леткість; binary systems; vacuum fractionating; pressure; temperature; number of theoretical piattis; flegmove number; flightining; кафедра технології оздоровчих продуктів