Литовченко, Ігор Миколайович2014-11-102014-11-102014Литовченко, І. М. Модернізація тунельних хлібопекарських печей на основі комп'ютерного моделювання / І. М. Литовченко // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 388.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18168Тунельні печі для випікання хліба на хлібозаводах - основний пристрій, від якого залежить якість готової продукції. Ці печі - складний технологічний об'єкт з декількома незалежними зонами обігріву. Основні критерії настройки печей: рівномірність теплових потоків по ширині пекарної камери; регулювання теплових потоків в залежності від етапу випічки; оптимальна витрата палива. Отримання інформації про роботу печі за допомогою датчиків температури, тиску, вологості, які встановлюються в різних місцях газоходів і пекарної камери, не дає повної інформації про те, що відбувається при русі теплоносія. The tunnel ovens for baking bread at a bakery - the basic unit of which depends on the quality of the finished product. These ovens - a complex technological object with several independent heating zones. The main criteria for setting furnaces: uniform heat flow across the width of baking chamber; regulation of heat flow depending on the stage of baking; optimal fuel consumption. receiving information on the furnace by means of temperature sensors, pressure, humidity, installed in different places and flues baking chamber, not a total information about what happens when you move the coolant.otherхлібопекарські печікомп'ютерне моделюваннямодернізаціяbakery ovenscomputer simulationmodernizationкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвМодернізація тунельних хлібопекарських печей на основі комп'ютерного моделюванняOther