Питання розвитку готельних мереж в Україні - Романюк, Ангеліна Василівна; Нікітіна, Тетяна Андріївна (My University, 2023)
Попри нестабільну економічну та політичну ситуацію у світі, готельний бізнес продовжує розвиватися. Проте військові дії в Україні здійснюють негативний вплив на діяльність закладів готельного господарства. Велика кількість готелів були вимушені або скоротити свою діяльність або взагалі піти з ринку. Дана проблема стосується не лише вітчизняних готелів а і тих що входять до світових готельних мереж і працюють на ринку України. Отже актуальним є дослідження роботи готельних мереж в Україні враховуючи негативний вплив військового стану на їх бізнес. Despite the unstable economic and political situation in the world, the hotel business continues to develop. However, the military actions in Ukraine have a negative impact on the activities of the hotel industry. A large number of hotels were forced to either reduce their activities or leave the market altogether. This problem concerns not only domestic hotels, but also those that are part of global hotel chains and operate on the Ukrainian market. Therefore, it is relevant to study the operation of hotel chains in Ukraine, taking into account the negative impact of the military state on their business.
Keywords: кафедра готельно-ресторанної справи; готельні мережі; бізнес; криза; hotel chains; business; crisis