Віброекстрактор (Патент на корисну модель № 70324) - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Варганова, Інна Валеріївна; Мілютін, Олександр Іванович (My University, 2012)
Віброекстрактор містить циліндричний корпус з кришкою та віброприводом, штуцери введення екстрагента і виведення екстракту та проникний для екстрагента контейнер — основний робочий вузол екстрактора. Контейнер виконано гнучким у вигляді суцільної проникної для екстрагента поверхні, закріпленої на верхньому та нижньому фланцях, та із вібруючим штоком, з'єднаним з верхнім фланцем. Технічний результат полягає в тому, що за рахунок використання вібросистеми з контейнером, який має проникну для екстрагента поверхню, що забезпечує двобічне фільтрування суспензії в робочому об'ємі апарата, створюються турбулентні потоки. Vibroekstraktor includes a cylindrical housing with a lid and Vibration , socket input and output extractant and extract permeable extractant container - main working hub extractor. The container is made flexible as a solid extractant permeable surface attached to the upper and lower flanges , and a vibrating rod connected to the upper flange. The technical result is that by using vibrosystemy with a container that has a permeable surface extractant , which provides bilateral filtering suspensions in working volume of the machine , creating turbulence .
Keywords: віброекстрактор; корпус; сопло; vіbro extractor; housing; nozzle; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв