Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна2014-11-132014-11-132014Миколів, І. М. Удосконалення конструкції бродильного апарату з метою інтенсифікації процесу приготування пива / І. М. Миколів // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 425.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18262Основним процесом в технології пива є спиртове бродіння цукрів сусла під дією ферментів дріжджів. Кожній стадії бродіння відповідають зміни хімічного складу сусла і певна концентрація дріжджових клітин. При спиртовому бродінні в суслі відбуваються біологічні, біохімічні і фізико-хімічні процеси. Специфічною задачею бродильних апаратів, що використовуються в галузі, є підтримання оптимальних температур протягом бродіння та доброджування, герметичність, створення та підтримання в них необхідного тиску. The basic process technology is beer wort fermentation of sugars by the action of enzymes of yeast. Each stage of fermentation meet changing the chemical composition of the wort and certain concentration of yeast cells. When fermentation in the wort place biological, biochemical and physico-chemical processes. The specific objective of fermenting apparatus used in the industry is to maintain optimal temperatures for fermentation and dobrodzhuvannya, integrity, creating and maintaining the necessary pressure in them.otherпиводріжджові клітинибродильний апаратbeeryeast cellsfermenting machineкафедра технології оздоровчих продуктівУдосконалення конструкції бродильного апарату з метою інтенсифікації процесу приготування пиваOther