Забезпечення ефективності діяльності підприємств заходами антикризового менеджменту - Тур, Олеся Василівна (My University, 2014)
Дисертація присвячена розробці перспективних напрямів та механізмів забезпечення ефективності діяльності підприємств заходами антикризового менеджменту. У роботі розглянуто теоретико-методичні основи забезпечення ефективності виробничо-господарської діяльності заходами антикризового менеджменту, а саме: розкрито зміст категорії «ефективність», визначено поняття та економічну сутність антикризового менеджменту, його місце, роль та значення у підвищенні ефективності діяльності підприємств. Проаналізовано результативність виробництва мінеральних вод у нинішніх умовах, досліджено динаміку техніко-економічних та фінансово-економічних показників і основні тенденції діяльності підприємств з видобування, розливу та реалізації мінеральних вод, проведено оцінювання ефективності виробничо-господарської діяльності даної групи підприємств на основі використання елементів регресійного аналізу та функції Альтмана. Запропоновано механізми удосконалення системи антикризового менеджменту підвищення ефективності діяльності підприємств з виробництва мінеральних вод, що передбачають використання методів стратегічного управління та інструментів бюджетування, а також диверсифікацію джерел інвестування заходів з підвищення ефективності діяльності підприємств шляхом емісії облігацій.
Keywords: ефективність діяльності; антикризове управління; мінеральні води; стратегічне управління; бюджетування; диверсифікація; efficiency of activity; anti-crisis management; mineral waters; strategic management; budgeting; diversification; кафедра економіки праці та менеджменту