Модифіковані крохмалі та їх використання при виробництві харчових продуктів - Луговська, Оксана Андріївна; Сидор, Василь Михайлович (My University, 2014)
Найбільш поширені модифіковані крохмалі - загусники, які поєднують в собі одночасно два типи модифікації: стабілізаційну і зшивку. Дуже важливим є«глибина модифікації» -кількість модифікуючих ланок, що припадає на молекулу крохмалю. Поглиблення стабілізаційної модифікації, крім посилення вологоутримуючих характеристик, дозволяє знижувати точку желатинизації крохмалю. The most common modified starches - thickeners, which combine simultaneously two types of modifications: stabilization and crosslinking. Very important is the "depth modification" is the number of modifying links per molecule of starch. Deepening stabilizing modifications other than water-enhancing features, allows to reduce point zhelatynyzatsiyi starch.
Keywords: стабілізатори; модифікований крохмаль; харчові продукти; stabilizers; modified starch; food; кафедра експертизи харчових продуктів