Аспекти правового забезпечення відновлення дії окремих положень Конституції України - Рудик, Петро Андрійович (My University, 2015)
Досліджується правовове забезпечення відновлення дії окремих положень Конституції України. Розкривається сутність процесу послідовного прийняття Верховною Радою України нормативно-правових актів, які, незважаючи на відсутність Президента України, котрий покинувтериторію держави, забезпечили відновлення положень Закону України №2222-IV від 8 грудня 2004 року та доповнення їх положеннями законів України №2952-VI від 1 лютого 2011 року і №586-VII від 19 вересня 2013 року про внесення змін до Конституції України. Доводиться, що таким чином було здійснено легітимний перехід від президентсько-парламентського до парламентсько-президентської форми державного правління і демократичногоспособу формування нових органів державної влади. Requlatory support to restore validity of the specific provisions of the Constitution of Ukraine. The essence of the process of sequential decision Verkhovna Rada of Ukraine of regulations that, despite the absence of the President of Ukraine, which left the territory of the state, provided the recovery of the Law of Ukraine №2222-IV of December 8, 2004, and amendments to the Law of Ukraine №2952-VI of 1 February 2011 and №586-VII of 19 September 2013 amending the Constitution of Ukraine. We have that in this way was made legitimate transition from a presidential-parliamentary to parliamentary-presidential form of government and the democratic way of formation of new government bodies.
Keywords: кафедра економіки і права; Конституція України; відновлення; положення; Верховна Рада України; нормативно-правовий акт; правове забезпечення; внесення змін; Constitution of Ukraine; restorationprovision; Verkhovna Rada of Ukraine; President of Ukraine; regulatore support; amendment