Удосконалення методичних підходів оцінки ефективності управління прибутком підприємств - Гусєва, Юлія Михайлівна (My University, 2008)
У статті розглядаються сучасні методичні підходи щодо оцінки ефективності управління фінансовими результатами діяльності підприємств, проводиться критичний аналіз та визначаються основні проблеми їх застосування. Запропоновано напрямки удосконалення діючих підходів з позицій як тактичного, так і стратегічного менеджменту

In the article is considered present-day methodical approaches to estimation of effectiveness management of enterprise’s financial results, critical analysis and problems of its apply are definite. Directions of the improvement of acting approaches as to position of tactical and strategical management is presented
Keywords: операційна і стратегічна ефективність; управління прибутком; критерії ефективності; рентабельність; operative and strategical effectiveness; management of profit; criterions of effectiveness; profitableness