Колодязна, Катерина СергіївнаБобель (Зінченко), Інна Миколаївна2024-10-292024-10-292018Колодязна, К. Дослідження можливості застосування пастернаку при виробництві овочевих чіпсів / К. Колодязна, І. Зінченко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 84-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 23–24 квітня 2018 р. – Київ : НУХТ, 2018. – Ч. 1. – С. 189.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45236На основі узагальнення теоретичних і експериментальних досліджень розроблено технологію чіпсів підвищеної харчової цінності із коріння пастернаку. Встановлено, що найбільш ефективне сушіння даного виду сировини забезпечується комбінованим методом при температурах 40…60ºС, тривалість – 110…115 хв. В лабораторних умовах проведено дослідження хімічного складу сировини та змін його в процесі оброблення.Based on the generalisation of theoretical and experimental studies, the technology of high nutritional value parsnip roots chips has been developed. It has been established that the most efficient drying of this type of raw material is provided by the combined method at temperatures of 40...60 °C, duration - 110...115 min. The chemical composition of the raw material and its changes during processing were studied in the laboratory.ukчіпсипастернаксушінняchipsparsnipsdryingкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження можливості застосування пастернаку при виробництві овочевих чіпсівThesishttps://orcid.org/0000-0002-6334-4789