Еллінізм в українській дійсності (від стародавніх часів до ХІХ ст.) - Левицька, Надія Миколаївна; Коцюбанська, Ольга Олександрівна (My University, 2018)
У статті проаналізовано античні впливи на українську історію та культуру, наголошено, що в українських осередках панує дух високої грецької античності, її культурних надбань. Доведено, що античність в українській ментальності завжди посідала особливе місце в освічених колах, зокрема населення українського Півдня віками перебувало в сусідстві з античними греками, що мало велетенські наслідки для нашої країни, духовності й культури народу. Продемонстровано та проаналізовано зразки еллінізму в українській дійсності, а також зразки рекламного креативу і доведено, що прикладами рекламних шедеврів є грецька античність.
Keywords: античність; еллінізм; український народ; Греція; Рим; поліси; культура; кафедра гуманітарних дисциплін; antiquity; Hellenism; Ukrainian people; Greece; Rome; advertising; politics; culture