Кохан, Олена Олександрівна2013-04-052013-04-052006Гавва, О. О. Удосконалення технологій неглазурованих цукерок з метою подовження терміну їх зберігання : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 "Технологія хлібопекарських продуктів та харчових концентратів" / Гавва Олена Олександрівна ; НУХТ. - К., 2006. - 20 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7347Робота присвячена удосконаленню технологій неглазурованих цукерок з метою подовження терміну їх зберігання. Досліджено можливість збільшення терміну зберігання неглазурованих цукерок за рахунок використання гігроскопічних речовин, визначена та науково обґрунтована перевага фруктози; вологоутримуючих речовин і визначені переваги модифікованого крохмалю Selectamyl ХК та ягідного порошку зі збільшеним вмістом харчових волокон. Підтверджена можливість використання хлібопекарських дріжджів, які містять фермент інвертази в термозахищеному стані. Визначене раціональне дозування та спосіб внесення цих речовин до складу цукерок. Розроблена технологія помадних цукерок з жувальним ефектом‚ які формуються методом відливання. Розроблена нормативна документація на неглазуровані цукерки подовженого терміну зберігання Удосконалені технології апробовані у виробничих умовах та захищені патентами України.otherфермент інвертазапакувальні матеріалитермін зберіганнянеглазуровані цукеркигігроскопічні речовинивологоутримуючі речовиниenzyme invertazapacking materialsperiod of storagenot glazed sweetshygroscopic substancesmoisture-holding substancesкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівУдосконалення технологій неглазурованих цукерок з метою подовження терміну їх зберіганняThesis