Дослідження подрібнення ПЕТ пляшок методом різання з одночасним відокремлення горловини та днища - Беспалько, Анатолій Петрович; Якимчук, Микола Володимирович; Валіулін, Геннадій Раіфович; Юхно, Михайло Іванович (My University, 2013)
Аналіз етапів переробки ПЕТ показує, що її частини відрізняються не тільки геометрією поверхні, а й ступенем орієнтації. Цей фактор суттєво впливає на властивості вторинного ПЕТ, тому завданням фахівців є створення обладнання, яке б могло відділяти горловину та днища ПЕТ — пляшки від середини з подальшим їх сортуванням. Використання різноманітних сумішей та композицій, до складу яких входить вторинний ПЕТ з різним ступенем орієнтації, дозволить удосконалити технологію і обладнання для вторинної переробки, а також збільшити номенклатуру та якість виробів з цих композицій.
Keywords: вторинна переробка; обладнання; аморфні складові; подрібнення ПЕТ; amorphous components; PET grinding; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки