Даниленко, Світлана Григорівна2021-03-242021-03-242014Даниленко, С. Г. Скринінг молочнокислих мікроорганізмів за нітритредукувальною активністю / С. Г. Даниленко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2014. – Т. 20, № 5. – С. 35–40.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33052A screening of lactic acid microorganisms for determining the nitrite reducing activity was conducted. Six promising strains of LAB were determined. The dynamics of nitrite reduction while cultivating LAB in a medium with the addition of nitrite salt in concentration which is twice higher than the concentration in the recipe of fermented sausages was investigated in the laboratory. У статті проведено скринінг молочнокислих мікроорганізмів за нітритредукувальною активністю. Отримано шість перспективних штамів МКБ. У лабораторних умовах досліджено динаміку зниження нітриту за культивування у середовищі МРС з додаванням нітритної солі концентрацією, яка вдвічі перевищує концентрацію за рецептурою на ферментовані ковбаси.otherнітритредукуюча активністьскринінгмолочнокислі бактеріїмікрофлорам ’ясна сировинаscreeningfloralactic acid bacteriaraw meatnitrite reducing activityСкринінг молочнокислих мікроорганізмів за нітритредукувальною активністюArticle