Арсеньєва, Лариса ЮріївнаКалініченко, Ася ОлександрівнаЯщенко, Вікторія Сергіївна2013-11-252013-11-252012Арсеньєва, Л. Ю. Розроблення технології хлібних виробів для закладів ресторанного господарства з використанням екструдера / Л. Ю. Арсеньєва, А. О. Калініченко, В. С. Ященко // Ukrainian food journal. – 2012. – № 1. – С. 67–70.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11642Теоретично обґрунтовано перспективи використання гливи звичайної для збагачення хлібних виробів. Розроблено технологію хлібних паличок оздоровчого призначення із застосуванням холодної екструзії в умовах закладів ресторанного господарства. Досліджено перебіг мікробіологічних та біохімічних процесів у тісті під впливом підвищеного тиску, що створюється в камері бродильно-формувального агрегату (екструдера). It was theoretically proved the perspectives of pleurotus using for enrichment of bakery products. The technology of bread sticks for health purpose with the use of cold extrusion for restaurant facilities was developed. It was investigated the course of microbiological and biochemical processes in the dough under the influence of higher pressure that is created in the chamber of fermenting-forming aggregate (extruder).uk-UKхлібні палички оздоровчого призначенняглива звичайнабродильно-формувальний агрегатекструдерекструзійна технологіяхолодна екструзіяпідвищений тискbread sticks for health purposepleurotusfermenting-forming aggregateextruderextrusion technologycold extrusionhigher pressureкафедра експертизи харчових продуктівРозроблення технології хлібних виробів для закладів ресторанного господарства з використанням екструдераArticle