Розроблення технології хлібних виробів для закладів ресторанного господарства з використанням екструдера - Арсеньєва, Лариса Юріївна; Калініченко, Ася Олександрівна; Ященко, Вікторія Сергіївна (My University, 2012)
Теоретично обґрунтовано перспективи використання гливи звичайної для збагачення хлібних виробів. Розроблено технологію хлібних паличок оздоровчого призначення із застосуванням холодної екструзії в умовах закладів ресторанного господарства. Досліджено перебіг мікробіологічних та біохімічних процесів у тісті під впливом підвищеного тиску, що створюється в камері бродильно-формувального агрегату (екструдера). It was theoretically proved the perspectives of pleurotus using for enrichment of bakery products. The technology of bread sticks for health purpose with the use of cold extrusion for restaurant facilities was developed. It was investigated the course of microbiological and biochemical processes in the dough under the influence of higher pressure that is created in the chamber of fermenting-forming aggregate (extruder).
Keywords: хлібні палички оздоровчого призначення; глива звичайна; бродильно-формувальний агрегат; екструдер; екструзійна технологія; холодна екструзія; підвищений тиск; bread sticks for health purpose; pleurotus; fermenting-forming aggregate; extruder; extrusion technology; cold extrusion; higher pressure; кафедра експертизи харчових продуктів