Швидка, ЮліяЛітвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаМелетьєв, Анатолій Євгенович2014-07-152014-07-152014Швидка, Ю. Розробка нового сорту пива шляхом сумісного застосування різних несолоджених зернопродуктів / Ю. Швидка, С. Літвинчук, А. Мелетьєв // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – Київ : НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 346–347.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16150Експериментально встановлена залежність якості та виходу сусла при заміні частини ячмінного солоду рисовою січкою та пшеничної крупою. Заміна 30 % солоду впливає на технологію та якість сусла. Оптимальним співвідношенням за показниками амінного азоту та мальтози є 22 % : 8 %. У результаті проведених теоретичних та експериментальних досліджень встановлено доцільність застосування рису та пшениці у якості замінників солоду у пивоварінні. Experimentally, the dependence of the quality and output of the wort when replacing broken rice, barley malt and wheat grains. Replacing 30% malt affects the technology and quality of the wort. The optimum ratio of amino nitrogen on indicators and maltose is 22%: 8%. As a result of theoretical and experimental research the feasibility of rice and wheat as substitutes for malt brewing.uk-UKнесолоджені зернопродуктисолодсорт пиваunmalted grain productsmaltbeerкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра фізикиРозробка нового сорту пива шляхом сумісного застосування різних несолоджених зернопродуктівOther