Розробка нового сорту пива шляхом сумісного застосування різних несолоджених зернопродуктів - Швидка, Юлія; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович (My University, 2014)
Експериментально встановлена залежність якості та виходу сусла при заміні частини ячмінного солоду рисовою січкою та пшеничної крупою. Заміна 30 % солоду впливає на технологію та якість сусла. Оптимальним співвідношенням за показниками амінного азоту та мальтози є 22 % : 8 %. У результаті проведених теоретичних та експериментальних досліджень встановлено доцільність застосування рису та пшениці у якості замінників солоду у пивоварінні. Experimentally, the dependence of the quality and output of the wort when replacing broken rice, barley malt and wheat grains. Replacing 30% malt affects the technology and quality of the wort. The optimum ratio of amino nitrogen on indicators and maltose is 22%: 8%. As a result of theoretical and experimental research the feasibility of rice and wheat as substitutes for malt brewing.
Keywords: несолоджені зернопродукти; солод; сорт пива; unmalted grain products; malt; beer; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра фізики та професійної безпеки