Байсарович, Оксана МиколаївнаФалендиш, Наталія Олексіївна2018-06-202018-06-202017Байсарович, О. М. Використання порошку виноградних кісточок у виробництві хліба / О. М. Байсарович, Н. О. Фалендиш // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 83 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 5-6 квітня 2017 р. – К. : НУХТ, 2017 р. – Ч. 1. - С. 128.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27662В роботі досліджено можливість використання порошку виноградних кісточок для приготування хліба із пшеничного борошна. Встановлено, що внесення порошку дещо знижує інтенсивність бродіння тіста. Дослідження показали, що раціональна кількість порошку виноградних кісточок складає 10 % до маси борошна, оскільки таке дозування забезпечує відповідні показники якості хліба та сприяє покращенню харчової цінності виробів. The possibility of using a grape seed powder for making bread from wheat flour has been studied. It is established that the application of the powder somewhat reduces the intensity of fermentation of the dough. Studies have shown that a rational amount of grape seed powder is 10% to the weight of flour, since such a dosage provides the appropriate bread quality indicators and contributes to the improvement of the nutritional value of the products.uk-UKвиноградпорошокхарчові волокнапористістьбілокхлібкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівgrapespowderfood fiberporosityproteinbreadВикористання порошку виноградних кісточок у виробництві хлібаThesis