Соболь, Микола ІвановичТерлецька, Віта АльбертівнаБобель (Зінченко), Інна МиколаївнаКовбаса, Володимир Миколайович2015-05-122015-05-122014Дослідження впливу технологічних факторів на білкові речовини пшениці та гречки як сировини для виробництва продуктів дитячого харчування / М. І. Соболь, В. А. Терлецька, І. М. Зінченко, В. М. Ковбаса // Хранение и переработка зерна. - 2014. - № 6 (183). - С. 65–67.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20297В статті наведені результати досліджень, які є науковим та практичним підґрунтям для подальшого розроблення технологій харчових продуктів з використанням пророщеного зерна пшениці та гречки, в тому числі сухих продуктів дитячого харчування. Теоретично обґрунтовано та експериментально встановлені оптимальні параметри пророщування зерна пшениці та гречки з метою найкращого накопичення низькомолекулярних білкових сполук: температура пророщування 18 ˚С, тривалість — 4 доби.uk-UKпшеницягречкапророщування зернадитяче харчуваннякафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівwheatbuckwheatgermination of grainbaby foodsДослідження впливу технологічних факторів пророщування на білкові речовини пшениці та гречки як сировини для виробництва продуктів дитячого харчуванняArticle