Скрипник, Юрій ОлексійовичШаповаленко, Олег ІвановичЯнюк, Тетяна ІванівнаЯненко, Олексій Пилипович2013-03-262013-03-262004Патент 38654 UA, МПК 7 А 23 K 1/00 Спосіб консервації харчового продукту та пристрій для його здійснення / Скрипник Ю. О., Шаповаленко О. І., Янюк Т. І., Яненко О. П. ; Заявник і патентовласник - Національний університет харчових технологій. — № 2000084796 ; заявл. 11.08.00 ; опубл. 15.03.04, Бюл. № 3, 2004 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7057Патент на винахід. Запропонований спосіб консервації та пристрій для його здійснення забезпечують збереження поживних речовин (білків, вуглеводів та вітамінів) практично на рівні значень необробленого продукту із зменшенням енерговитрат на один порядок. Patent for invention. The proposed method of conservation and device for its implementation provides the preservation of nutrients (proteins, carbohydrates and vitamins) almost equal values of raw product with reduced energy consumption by one order.otherконсерваціяconservationфумарова кислотаfumaric acidкафедра технології зберігання і переробки зернаСпосіб консервації харчового продукту та пристрій для його здійснення (Патент на винахід № 38654)Other