Спосіб консервації харчового продукту та пристрій для його здійснення (Патент на винахід № 38654) - Скрипник, Юрій Олексійович; Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Яненко, Олексій Пилипович (My University, 2004)
Патент на винахід. Запропонований спосіб консервації та пристрій для його здійснення забезпечують збереження поживних речовин (білків, вуглеводів та вітамінів) практично на рівні значень необробленого продукту із зменшенням енерговитрат на один порядок. Patent for invention. The proposed method of conservation and device for its implementation provides the preservation of nutrients (proteins, carbohydrates and vitamins) almost equal values of raw product with reduced energy consumption by one order.
Keywords: консервація; conservation; фумарова кислота; fumaric acid; кафедра технології зберігання і переробки зерна